Tijdens de bijeenkomst van de zonnestroom-scholen van Stichting Kopwerk januari 2015 jl kregen we allemaal een setje voor het maken van een Solargraph. Een blikje met fotopapier dat je een aantal maanden buiten ophangt met als eindresultaat een foto waarin de baan van de zon mooi te zien is. 
Mijn blikje heb ik in februari in de lantaarnpaal op het pleintje achter ons huis gehangen. Gisteren heb ik hem er af gehaald en de foto volgens instructie verwerk met onderstaande Solargraph als eindresultaat. Heel mooi is te zien hoe de baan van de zon in de loop van de maanden veranderd is en als je goed kijkt zie je ook al dat hij nu weer aan het zakken is. 
Links zie je een flat met een vuurtoren er op geschilderd. Opvallend is dat je de ramen van de flat ook ziet, omdat de lantaarnpaal op één lijn stond met die zijde. Beste wel een scherpe hoek dus! 
In het midden ons huis met schutting en rechts bomen en nog een flat. Als je heel goed kijkt zie je zelfs onze caravan op het pleintje staan. Die heeft er een paar weken gestaan en is ook meegenomen :)
Zelf ook een Solargraph maken? Hier de handleiding.

150728 Solargraph Karsten