Groep 5/6 van De Regenboog Stroet wint een bezoek aan Science Center NEMO in Amsterdam voor de hele school, omdat het heeft meegedaan aan een wedstrijd van de gemeente Schagen. De groep heeft daarvoor het beste duurzame idee van de gemeente uitgewerkt. Reden voor een feestje tijdens de afsluiting van het project over energie, dinsdagavond 21 april.

De groep heeft gezien dat er in de klas veel batterijen gebruikt worden en ontdekt dat het beter is als daarvoor oplaadbare batterijen gebruikt worden. Het opladen van de batterijen moet dan wel met zonne-energie gebeuren.

De kinderen hebben dit idee helemaal uitgewerkt. Na drie jaar is deze werkwijze goedkoper dan iedere keer nieuwe batterijen te gebruiken. Daarmee is het idee duurzaam en goedkoop.

Ouders zijn ook betrokken bij het idee. De kinderen hebben met de ouders in kaart gebracht wat zij thuis kunnen besparen en het energie-zuinigste gezin werd in het 'zonnetje' gezet.

Wethouder van der Veek van de gemeente Schagen reikte vanavond de prijs uit aan groep 5/6 van De Regenboog. Namens Kopwerk van harte gefeliciteerd.

Energieprijs