‘Goed Bezig’ en de ASN Bank introduceerden in 2013 de complimentenmachine op basisscholen. Sindsdien zijn er 25.000 complimenten uitgedeeld. Het vervolg is nu gestart: Óp naar 50.000 complimenten voor basisscholen! De machines ondersteunen een positieve schoolcultuur door waardering te bevorderen. Je kan niet om een positieve gedachte heen als je de machine in de hal van de school ziet staan. Bovendien helpen ze om pesten tegen te gaan. De eerste honderden complimenten zijn alweer uitgedeeld!

De complimentenmachines zijn gevuld met verschillende Goedbezig-buttons. Een aantal van de buttons zijn ontworpen door visueel kunstenaar en ontwerper Merijn Hos. Leerlingen geven complimenten en buttons met de aanstekelijke ontwerpen bijvoorbeeld aan elkaar om talenten zichtbaar te maken. Zo creëert de complimentenmachine een podium voor positief gedrag.

De machine reist door het hele land en nu staat de machine tot de herfstvakantie op de Kuyperschool. En wij geven de machine als een complimentenestafette van school tot school weer door.

goed bezig