Op woensdag 16 maart heeft de Fontein Den Helder samen met Els van der Meer, stafmedewerker 'Duurzaamheid' bij Stichting Kopwerk,  het project ‘’De Proeftuin’’ gepresenteerd bij de conferentie Wetenschap en Technologie in Science center NEMO. Deze conferentie werd georganiseerd door het Expertise centrum Wetenschap en Technologie Noord Holland / Flevoland. De deelnemers aan de conferentie waren leerkrachten, schoolbestuurders en Pabo docenten..

Met 2 leerkrachten, 3 leerlingen uit groep 6 en 2 ouders hebben we een practicum verzorgd voor 30 deelnemers met als thema ‘’De schooltuin gebruiken als proeftuin voor W&T onderwijs’’.

Met 8 verschillende wetenschappelijke experimenten hebben we ze laten ervaren waar we op de Fontein mee bezig zijn. Els heeft daarna nog een PowerPoint presentatie gegeven in de collegezaal.

Het was een mooie gelegenheid om ons project onder de aandacht te brengen en kennis met elkaar en anderen te delen. We hebben veel enthousiaste reacties van de deelnemers gehad en ook veel nieuwe contacten gelegd.

Het kostte wat voorbereiding, maar wat hebben we ervan genoten.

Els1