Onlangs ontving Stichting Kopwerk het jaarverslag van Stichting Present. Kopwerk ondersteunt het werk van Present van harte. Een citaat uit het voorwoord van het jaarverslag:

'Naast de voor ons reguliere projecten zoals tuinen opknappen, schilderen, behangen, ontruimen, schoonmaken, de spelletjes avonden en pannenkoeken bakken in zorg instellingen, zijn we dit jaar ook voor een nieuwe doelgroep extramurale cliƫnten begonnen projecten te organiseren. Doordat we steeds langer zelfstandig moeten blijven wonen en de indicatie om in een verzorgingstehuis te mogen wonen is verzwaard, wordt deze kwetsbare groep steeds meer aangewezen op hulp van familie en/of kennissen. Maar helaas heeft niet iedereen een soicaal netwerk om op te steunen en ligt vereenzaming op de loer. Een nieuwe uitdaging waar we samen met u graag een antwoord (of een deel ervan) op willen geven.
Zo was 2015 voor ons een gezegend jaar, waar we verder mochten en konden bouwen aan de uitvoering van onze visie: "een maatschappelijke beweging op gang te brengen en te houden waarbij mensen ongeacht afkomst of religie het normaal vinden zorg voor elkaar te dragen.'

Present jaarverslag