Op woensdag 23 november vieren we feest op de Wegwijzer. Juf Truus werkt namelijk 25 jaar in het onderwijs en meester Jaap zelfs al 40 jaar. Deze bijzondere gebeurtenis laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Daarnaast viert juf Truus ook nog eens haar 60e verjaardag met de kinderen uit groep 7/8.

Juf Truus:
Juf Truus begon haar loopbaan als invaller op een school in Drachten. Het vinden van werk was daar niet makkelijk. Daarom verhuisde juf Truus met haar man en dochter naar Emmen. In Emmen kwamen daar nog eens vier dochters bij.
In die tijd heeft juf Truus daar diverse invalklussen op verschillende basisscholen gehad.

In 1992 verhuisde het gezin naar Julianadorp. Toen juf Truus haar dochters na de kerstvakantie naar school bracht werd ze direct gevraagd om in te vallen. In Den Helder en Juliandorp heeft juf Truus op verschillende scholen gewerkt. Daarbij heeft ze ook in diverse klassen gestaan. Van kleuters tot groep 8.

Na deze periode van 10 jaar werken in Den Helder en Juliandorp vertrok juf Truus richting De Ark in Schagen. Daar heeft ze 6 jaar gewerkt om vervolgens naar Het Baken in Wieringerwerf te gaan.
In die tijd heeft juf Truus ook al eens een half jaartje op de Wegwijzer gewerkt. Dit was om het verlof van juf Alice te doen die zwanger was van haar oudste zoon. Na dit verlof keerde juf Truus weer terug op het Baken.

Ruim twee jaar geleden kwam er opnieuw een vacature op de Wegwijzer. Dit keer in groep 7/8. Juf Truus twijfelde geen moment en nam contact op met de school. Tot op de dag van vandaag heeft ze nog geen spijt van deze beslissing.

Meester Jaap:
De loopbaan van meester Jaap begon in 1976 als invaller op de Julianaschool in Den Helder. Al snel volgde daar een vaste benoeming in groep 6. Meester Jaap heeft daar met veel plezier gewerkt in met name bovenbouwgroepen. Een van de favoriete vakken van meester Jaap was het geven van gymlessen.
Toen de computers hun intrede deden in het onderwijs richtte meester Jaap zich op het ict -coördinatorschap.

In 2003 begon meester Jaap aan de opleiding van intern begeleider. In 2006 volgde de eerste baan als intern begeleider op de Julianaschool.
Vanaf 2009 is meester Jaap zich volledig op IB werk gaan richten en liet hiermee het lesgeven achter zich. In dit jaar startte meester Jaap ook op de Wegwijzer in Middenmeer en op de Wegwijzer in Schagen als intern begeleider. Niet veel later kwam daar ook de Meertuin in Slootdorp bij.

Meester Jaap beschrijft zichzelf als een leerkracht, die het onderwijs als hobby had en ook z'n hobbies (watersport en dammen) kon delen met z'n leerlingen. Ook aan het IB werk beleeft meester Jaap veel plezier en is er nog dagelijks contact met de kinderen.

WE WENSEN MEESTER JAAP EN JUF TRUUS VEEL PLEZIER OP HUN FEESTDAG!!!

jubileum jaap en truus